Fastelavnsboller.
De her boller er egentlig fastelavnsboller, men kan med fordel laves og fryses og spises hele året rundt, de smager bare så dejligt.
Hvis du har dem på frost, er det nemt lige at tage et par stykker op og lade dem tø op og lade dem efter hæve ved stue temperatur i ca. 1 time og dernæst bage dem.
PÅ den måde har du altid friske fastelavnsboller.
Velbekomme.
Dejen til fastelavnsbollerne.
- 150 ml mælk.
- 100 gram smør.
- 25 gram gær.
- 2 æg.
- 50 gram sukker.
- 60 gram groft hvedemel.
- 300 gram hvedemel.
- 1 teskefuld vaniljesukker.
- ½ teskefuld salt
Marcipan fyld.
- 100 gram sukker.
- 100 gram marcipan.
- 100 smør.
- 1 teskefuld kanel.
Vaniljecreme.
- ½ Vaniljestang.
- 250 ml sødmælk.
- 3 spiseskefuld sukker.
- 2 æggeblommer.
- 1 spiseskefuld majsstivelse.
Glasur og Pynt.
- 150 gram flormelis.
- Lidt koldt vand.
- 1 teskefuld kakao.
Måske nogle chokoladeknapper eller andet til at drysse oven på glasuren.
[su_qrcode data="https://www.farmorsopskrifter.dk/fastelavnsboller/" size="100" margin="5" link="https://www.farmorsopskrifter.dk/fastelavnsboller/" color="#497bb9"]