Sønderjyske Fedtkager.
Ingredienser.
Du skal bruge.
- 250 gram svinefedt
- 500 gram hvedemel
- 250 gram sukker
- 1 teskefuld hjortetaksalt
- 1 æggeblomme
- 2 spiseskefulde kakao.
Opskrift.
- Fedtet skal have stuetemperatur.
- Fedt, æggeblomme, sukker og hjortetaksalt æltes rigtig grundigt sammen, tilsæt derefter melet lidt ad gangen.
- Hvis det æltes på en maskine, skal det æltes i ca. 15 minutter.
- Hvis dejen ikke bliver smidig, tilsættes lidt ekstra mel.
- Del portionen i 2 lige store dele.
- Der æltes kakao i den ene del.
- Dejen rulles i små kugler a cirka. 2 cm i diameter. en finger trykkes let ned i kuglen, så der bliver en lille fordybning.
- kuglerne vendes om med fordybningen ned af og lægges på en smurt plade.
- De bages ved 190 grader i en almindelig ovn i 10 minutter.