Berlinere lavet uden brug af en berlinertylle.
Ingredienser.
Cirka 20 styk.
Til berliner dej skal du bruge.
- 2,5 dl mælk
- 100 gram sukker
- 75 gram smør
- 1 teskefuld salt
- 25 gram gær
- 600 gram hvedemel
- 2 æg
- 1 teskefuld vaniljesukker eller 2 teskefuld fint revet citronskal.
Til fyld skal du bruge.
- Marmelade kagecreme eller Nutella.
- Endvidere skal du bruge.
Til pynt.
- Flormelis.
Til kogning af berliner.
- Skal du bruge 2 liter raps eller vindruekerne olie.
Opskrift.
- Varm mælken op til lige under kogepunktet.
- Kom sukker, smør og salt i en skål og hæld den varme mælk over.
- Rør rundt og lad det afkøle til Cirka 37 grader.
- Smuldre gæren ned i melet sammen med vanilje eller citronskal og bland æg og den varme mælk i.
- Ælt dejen til den er glat og smidig.
- Form den til en kugle og drys den med mel.
- Læg den i en skål og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse, cirka 1 time.
- Slå dejen ned, form den til en kugle og lad den hvile tildækket i 15 minutter.
- Rul dejen ud på et mel drysset bord og ud stik den i cirkler af cirka 8 cm i diameter.
- Læg en lille skefuld fyld på halvdelen af dejcirklerne og læg de andre dejcirkler ovenpå.
Tryk kanterne grundigt sammen.
- Læg dem på bagepapir og lad dem hæve tildækket i 15-30 minutter.
- Varm en gryde med olie i op til 180 grader.
- Bag Berlinere 2-3 stykker ad gangen, bag dem 1,5 minutter på hver side.
- Tag dem op og lig dem på for eksempel køkkenrulle for at suge det overskydende olie.